2009. június 21., vasárnap

Utolsó nap Izlandon


Sajnos ma volt az utolsó napom Izlandon idén júniusra. Azért nagyon jól telt a nap, voltunk megnézni Fanney és Gunnar vadiúj telkét és a friss krumpliágyást, amit reggel ültettek. Aztán sétáltunk a környéken, megsimogattuk a helyi lovakat és elmentünk úszni a kedvenc uszodámba.

Most pedig búcsúzom Izlandtól sajgó szívvel, de nem sokáig, mert annyira jóléreztem itt magam, hogy szerintem megint hazajövök ide, amint csak lehet.

A videón a hang elég rosszul sikerült, persze sajnos az operatőri munka is hagy maga után kívánnivalókat. Viszont eleinte a recsegés nem a stábom hibája, hanem a jeges szél dala. Helyesbítenem is kell: Ingólfur Arnarson, az Ingólsfjall névadója Izland első telepese volt (aki odament és ott is maradt), nem pedig az első "áttelelő átutazó" (ő egy másik nemes viking hős).

English Summary
I have really much enjoyed my Icelandic stay and I am sure I will be back again as soon as possible. My last day was really fun, we first visited the new land of Fanney and Gunnar, who have already planted 28 potatoes there. highlights of the day included stroking of horses and Árbæjarlaug, my favourite pool. Oh, Iceland, bless bless, við sjáumst (see you soon)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése