2009. május 21., csütörtök

Víz, HIV-teszt és denevérek



A hetem egy kis gyengélkedéssel kezdődött, egy alapos többnapos kiszáradás után jó nagy fájdalmak árán, de végülis sikerült a víztartalékaimat ismét feltölteni. Nagyon meleg van még mindig, bár a napokban 3o-35 fokra csökkent a hőmérséklet, ami most szinte hűvösnek tűnik (3 hónap 4o fok feletti hőmérséklet után). A legdurvább az április volt, így visszanézve tényleg nem tudom, hogy éltük túl a lazán 45 fokokat éjjel-nappal.

Mostanában legalább jókat alszunk a "hűvösben", de hiába csökkent a hőmérséklet, a magas páratartalom miatt egész nap olyan nedves a bőrünk, mint egy kétéltűé, ami természetesen lemeríti a tartalékokat. Az ajánlott vízbevitel napi 6-7 liter, de a második liternél már elegem szokott lenni a vízből, úgyhogy dinnyével, meg mindenféle juice-szal igyekszem javítani a helyzeten.

Végre megérkezett a Sangamba Katey, az asszisztens program menedzser, és már a második napja után hatalmas megkönnyebbülés a jelenléte és hihetetlen erős csapattag. Ő bezzeg kapott két évre vízumot (Írországban), de ez azzal jár, hogy a szokásos dokumentációval egy Indiában végzett negatív HIV teszt bizonyítványt is be kell mutatnia. Az első indiai napok nem valami könnyűek, így ma délután Einarral és Kateyvel hármasban mentünk HIV teszt+süti+kávé -délutánra, ami nagyban csökkentette a stresszt és szuperjó hangulatban végeztük a napot. Ehéten pont a "Globális AIDS elleni küzdelem hete" van, így tegnap egy jótékonysági utcafesztiválon is voltunk, ahol találkoztunk egy magyar sráccal! Jót beszélgettünk, végre magyarul. (a képen a színpadot láthatjátok)

Einar az utóbbi napokban szabadságot vett ki, mert a hőségben képtelen volt dolgozni. Azért igazán szorgos volt: deszkából négy darab mini-denevér házat varázsolt a Sangam denevéreknek, akik jelenleg a csarnokban lévő országzászlók redőiben és a belső mennyezet cserép-burkolatában laknak, 4 m magasan. Eltökélt szándékunk, hogy egy megfelelőbb szállást találjunk házikedvenceinknek, mert esti programok alkalmával bukórepülés-bemutatójukkal elborzasztják a nagyérdeműt, miközben mi a kollégákkal egyéb programokkal próbáljuk elterelni vendégeink figyelmét. A négy házikót a Cserkészlány Világszövetség négy világközpontja után Pax Lodge-nak (London), Our Cabana-nak (Cuernavaca, Mexikó), Our Chalet-nak (Adelboden, Svájc) és természetesen Sangam-nak (Pune, India!) kereszteltük. A képen Einar és a házak pózolnak a Sangam ebédlőasztalon, amiket hamarosan a kerti fákra akasztunk. Ha van ötletetek, hogyan robbantsuk ki a denevéreket a csarnokból, kiáltsatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése