2009. május 10., vasárnap

Ügyek-bajok


Ezen a héten nem írtam valami sokat, mert el voltam szontyolodva. Persze aztán a végére majdnem minden jóra fordult.

A laptopom műanyagborítása szériahibából adódóan egy év használat után letöredezett a gép szélén, úgyhogy visszavittem a boltba megjavíttatni. Kereken ötször sikerült visszamennem és így-úgy próbálkoznom, hogy kicseréljék garancián belül, mivel tudom, hogy ezt a hibát más országokban simán szó nélkül kijavítják. Végül sikerült, de nem volt egy egyszerű meccs. Poén, hogy még pont benne voltam az időben, mert holnaptól lejár a garanciám.

Sajnos a vízum-ügyem nem látszik megoldódni egyhamar, úgyhogy a júniusi londoni képzésemnek úgy néz ki, lőttek. Még reménykedek valami csodában azért, hátha sikerül kijutnom innen legális úton, meg aztán vissza is jutnom :-)
Találtunk egy ügynököt Delhiben, aki 375oo IRS-ért másfél hét alatt ígéri az új vízumot, ami az eddig eltelt négy hónaphoz hasonlítva hihetetlen, de ebből a pénzből már haza is repülhetnék meg vissza. Meglátjuk.

Csináltam nektek egy videót a tegnapi bevásárló-utunkról a belvárosba. Sajnos nincs megfelelő programom, hogy irányba tudjam forgatni, ha valakinek van ötlete, hogy Macen milyen szoftverrel lehet videót forgatni, az kiáltson.
Végül a fényképen s nem a videón látható gagra cholit választottuk. A képen az új kanapéhuzatunkat is láthatjátok, most nagyon boldogok vagyunk vele, hogy nem mindenféle lepedővel takargatjuk a kanapét.

Reggel kikelt a második fészekalj első kismadárkája. Nagyon tüncibogár, de még nem lehet igazán látni, mert egyelőre a szülei hasa alatt állomásozik, mint tojás korában.

A napot magyaros hideg mangólevessel és tökfőzelékkel koronáztuk.

Sok csók, remélem, szépen telt a hétvégétek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése