2008. február 27., szerda

Van elet net nelkul is

Igen, testvereim! Letezik elet Internet nelkul. Ezt hajl;amos vagyok elfelejteni, de indiai tartozkodasom folyamatosan emlekeztet, hogy az internet nem tartozik az eletet taplalo legszuksegesebb koze.

Viszont a kozossegi kapcsolatok abszolut a legfontosabb dologok koze tartoznak, legalabbis szamomra... Vegre ugy erzem, hogy beilleszkedek, korombeliek vesznek korul es csupa erdekes dolgot csinalok. Nem kell megkuzdenem minden egyes masodpercert, hogy tarsasagban lehessek, ellenkezoleg, szinte menekulok, mert annyi emberrel van lehetosegem talalkozni :-) Juhej!

A mai napom a szocialis elszigeteltseg jegyeben telt (csak elmeletben, mert mondom, szuper nyitott emberek vesznek itt korul), de ma a kasztrendszerrol tanultam. Nagyon gaz. Elsosorban az "erinthetetlenek" csoportjanak jogfosztottsagarol, elnyomasarol hallottam, ami nagyon nagyon durva. Ennel nekem mar csak az volt a durvabb, hogy a noket kb az amugy is teljesen jogafosztott erinthetetlenek vagy meg ettol is kedvezotlenebb statuszba kenyszeriti a hindu hitvilag. Hat mit ne mondjak, van mit dolgozni itt :-) Nem leszek munkanelkuli, az tutko.

Egy buddhista kozpontban jartunk ma, ahol elmondtak, hogy a 60-70-es evekben sok hindu tert at buddhizmusra, a hinduizmus altal tamogatott kasztrendszerben rogzitett egyenlotlensegek miatt. Sajnos a kasztok mara annyira "betokozodtak", hogy hiaba vagy buddhista, akkor is kasztba sorolnak, de legalabb valamit tesznek magukert ezek az emberek, ami tok jo szerintem.
Resztvettunk egy meditacios gyakorlaton is, reszemrol eletem elso ilyesmijen, tok meno volt.

Szuper ido van, jon a nyar es egyre forrobb Pune. Viszont mara elkeszult a felujitas alatt levo medencenk, ugyhogy hamarosan csobbanok egyet!

1 megjegyzés:

  1. vá þetta er ekkert smá flott tungumál, held ég fari og kaupi mér orðabók ...
    Alles gute hér á Íslandi takk fyrir kveðjuna var lesin á Aðalfundi!
    knús
    Dagmar og Stefán

    VálaszTörlés