2008. február 11., hétfő

Köszöntő

Még 3 nap, és indulok Indiába. Ez annyira izgalmas, hogy szeretném másokkal is megosztani az élményt, ezért kezdek most blogba.

Így elsőre azt kell tudni erről a blogról, hogy magyar, izlandi, illetve lehet, hogy angol nyelvű írások is tarkítják majd. Szeretnék mindenkihez az anyanyelvén szólni, majd később elválik, hogy lesz-e energiám mindent leírni kétszer: magyarul is meg izlandiul is, vagy lustizok, és angolul írok. Szóval kitartóan keressétek a magyar szövegeket, vagy tökéletesítsétek izlandi nyelvtudásotokat az izlandi szövegeken (az izlandim tele lesz hibával, szóval ne onnan tanuljátok a függőbeszédet :-).

Akkor vágjunk is bele!

Új otthonom Pune (ejtsd: Púne), amit a magyarok nagy derűjére régiesen Poona-nak is hívnak (ejtsd: Púna :-). A hely, ami az otthonunk (Einaré is) lesz, egy egészen különleges hely. Már a neve is az: Sangam, azaz találkozás (szanszkritül van, ejtsd: Szángám). Rengeteget fogtok hallani Sangamról, de most azért annyit elárulok róla, hogy ez egy központ, ahova a világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy találkozhassanak Indiával és a többi látogatóval a világ minden tájáról. Te mikor jössz el?

Ami különleges ebben a központban, az az, hogy a cserkészlányok egyik világközpontja (összesen 4 van), tehát egyedülálló lehetőségeket kínál különböző kultúrák felfedezésére, a helyiekkel való kapcsolatfelvételre, és a személyiségfejlesztésre. Sangamba lehet jönni azért, hogy együtt csobbanj a medencében valakivel mondjuk Bahrainből, vagy azért, hogy indiai gyerekekkel "süss fel nap"-ot játsz, de azért is jöhetsz, hogy fejleszd mondjuk a kitartásodat. Persze "csak úgy" is lehet jönni :-)
Mindezeket az izgalmakat elsősorban lányoknak, fiatal nőknek kínáljuk, de aki történetesen nem lány (ezt még viszonylag egyszerűen el lehet dönteni), és nem is fiatal (na ezt már nehezebben ;-), nehogy visszaforduljon!

1 megjegyzés:

  1. Szia Eszter!

    :(( Elszállt kedves és szívhezszóló üzenetem. Segond itt egy másis:)Tök jó h van blogod és remélem h a SAngamból is tudsz majd küldeni feljegyzéseket ( extrán remélem, hogy számomra is érthető nyelven, bár ez az izlandi írás is nagyon egzotikus)
    Sok szeretettel gondolok rád, nagyon jó utat, és legfőkébb megérkezést kívánok neked!
    Sok sok puszi! Zsófi

    VálaszTörlés