2009. április 24., péntek

Reggelente...





Ma is, mint minden reggel madarcsicsergésre és napsütésre ébredtünk a menő pamut szúnyoghálónk alatt. Sajnos a szúnyogháló nem elég ahhoz, hogy az összes fenevadat elijesszük, mert minden este befújjuk az ágyat szúnyogriasztóval és még így is simán 5-1o lelkes vállalkozó megene bennünket elevenen. Van egy teniszütő formájú szúnyogölőnk is, ami elektromos sokkal végez a betolakodókkal, és azzal szoktunk a sötétben hadonászni, ha túl nagy a zsibaly a hálóban. 

Tegnap a köztársasági elnökről szavazott Pune, a Sangamban is lehetett érezni, hogy valami rendkívüli történik, és mindenki be van sózva. Kolléganőm narancs-zöld száriban virított, amit nemzeti ünnepekkor szoktak itt hordani, és a szavazathamisítás esélyeit latolgattuk egy forró tea mellet az amúgy is forró napon. Szerintünk simán lehet szavazatot hamisítani, és persze talán még azt se kell, mert ha csak kiállsz a szavazókörzetbe egy halom használt ruhával és kiosztogatod a ruhát egy szavazatért cserébe, ezreket nyerhetsz. Persze az is igaz, hogy itt a milliók nyomnak a latban, nem az ezrek.

Húsvét előtt egy galambpár a fürdőszobaablakunk külső oldalára fészkelt. Nagyon édes volt látni a költést, meg aztán a piciket. Sajnos tegnap óta a kicsik kirepültek és már annyira hozzájuk szoktunk, hogy hiányoljuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése