2008. november 17., hétfő

Állataink



A napokban lehűlt a hőmérséklet, úgyhogy 3o helyett már csak 2o fok van, és ennek örömére mindenféle dögök kerültek elő lyukaikból.
Az első megrázkódtatás a légyszerű szárnyas mifenék érkezésével ért bennünket. Ezek az állatkák napnyugtakor kerülnek elő, baromi sokan vannak és mindent elárasztanak, de aztán perceken belül meg is halnak. Elég szomorú, de azt kell mondjam, nem sajnálom őket kifejezetten, mert baromi idegesítő, amikor még a bugyimban is szárnyas dögök repkednek, vagy legalábbis próbálnak mocorogni.

A másik kedvenc a bébikígyóka, akit ma találtunk az előkertben. Állítólag nagyon mérges, egy ilyen picurka kígyóka több embert is ki tudna nyírni a mérgével, ha bepöccen. Persze ilyesmi csak a filmekben van, igazából azért nem olyan egyszerű begyűjteni egy kígyóharapást. Szerencsére ez a példány ráadásul elég kövérke meg jóllakott volt, úgyhogy hagyta magát megfogni.
A helyi kígyóprotokoll szerint nem szabad megölni a kígyókat mivel szent állatok. Így a kígyófogó elviszi őket egy olyan helyre, ahol szabadon élhetnek emberektől távol. Persze ilyen hely szerintem nincs is Indiában, mert itt mindenüt rengeteg az ember, mindenesetre áthelyezésre kerülnek lábatlan pajtásaink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése