2009. szeptember 3., csütörtök

Barlangok


Halihó,
még élek! majdnem egy hónapja nem írtam, de még lélegzem és keringésem is van, csak az éltjeleim fogyatkoztak meg kissé.

A munka extra ultra szuper őrült volt az elmúlt hónapban, de legalább a szabadnapjaimat jól használtuk, így ha nem is volt időm blogolni, legalább van anyagom, amit most meg tudok nektek mutatni.

A videón jó sok infot mondok el a tájról, ahol jártunk, de A Kérdés, ami bennünket azóta is foglalkoztat, kimaradt: hogyan lehetséges az, hogy a buddhizmus Indiában született, hihetetlen nagy volt az időszámításunk kezdete körül (amint a barlangokon is látszik), de később szinte teljesen eltűnt Indiából és a környező ázsiai országokba "települt át". Számos történelmi tény magyarázza ezt, mint pl a mughal és hindu kultúrák erőszakosabb terjeszkedése, de azért mi mégis kiváncsiak vagyunk, mert utánanéztünk, és alig van valami info a korai indiai buddhizmusról meg az eltűnéséről. Szóval lehet commentelni, hogy szerintetek miért tűnt el évszázadokra Indiából (azért kezd visszajönni az utóbbi évszázadban).

Még két helyen láthatjátok képeinket a barlangokról:
http://picasaweb.google.com/einarjon/KarlaAndBhajaCaves#
http://picasaweb.google.com/smchadwell/KarlaBhaja#


Hæ,
við erum enn lifandi eftir smá hlé á bloggin. Það var alt brjáluð í vinnunni í síðasta mánuð með níja sjálfboðaliðum koma, gamla fara og mikið fjör í dagskrá. Að minnsta kosti eyðum við mikið tími með vini hans Einars og mér utan vinnu og fórum í skemmtileg helgaferð. Á vídjó ég sýni rosa cool buddhist hellir 2000 ára gamall. Rosa flott, bara spurninginn er hvernig buddhism týndi frá Indlandi og kom ekki til baka í alvörunni sem útbreiðasta trú síðan. Vinsamlegast kommentera ef þið hafið hugmyndir um þetta.

Ofan eru tvær linkar með myndir um yndislegan skemmtilegt ferðin okkar. Sjáumst!

1 megjegyzés:

  1. Úgy látszik Indiában jobb szeretnek álmodni tovább, és nem fölébredni!

    http://www.tealchemy.org/where/buddha/index.html

    VálaszTörlés