2012. január 11., szerda

A Jó Juhász

Boldog új évet kívánok!
Einar megpihent a kisfotelen, mielőtt felvittük az emeletre

Az új évben elhatároztuk, hogy felturbózzuk a társadalmi életünket, és vendégeket hívunk. Ez hirtelen olyan jól sikerült, hogy még ma, szerdán is a hétvégi vendégjárás fáradalmait heverjük. De nem ám akárhogyan, hanem új kanapén :-)
Az úgy volt, hogy hétfőn tökvéletlenségből a Jó Juhász című bolt közelében jártam, és ha már ott járok, be is ugrottam, mint általában. A Jó Juhászt Reykjavík város szemétkezelő részlege üzemelteti, azon alapul, hogy ami egynek szemét, az a másiknak kincs - tehát kidobott, de még használható dolgokat beáraznak és jutányos áron értékesítenek, a bevétel a városnak megy. A kedvenc üzletünk!
Vannak néha klassz retró bútordarabok is, amiket mindig csak ábrándozva nézek. Nem nagy cuccok, de ugye itt minden öreg bútor gyakorlatilag az izlandi-dán 20. századról mesél, van kis helyes karakterük, stílusuk. Meg is láttam álmaim kanapéját, icipici, de háromszemélyes, rugós-kárpitos, hajlított fa karfájú tünemény. Le is fotóztam, mondván, hogy nálunk otthon úgysincs hely, talán a sógoréknak jó lenne. Mutatom este lelkendezve a képet Einarnak, neki is tetszik, el is férne, szükség is lenne rá a vendégfogadáshoz. Bementünk másnap a boltba, lealkudtuk 30-ról 20 ezerre (ezt is szeretem ebben a boltban, mert itt az Indiában tanult alkudozó képességünkkel lehet domborítani - az Ikeások ezt nem értik), aztán hazavittük a kis Hondánkban, mert befért!
El van törve a jobb karfája, és a kárpitot bár szép, már nagyon ideje lenne cserélni. Végulis lehet így is használni, a karfa javítására majd kitalálunk valamit, és volt hozzá szettben egy kis fotelke is, jöhetnek a vendégek (a korábbi 3 helyett 6 férőhely van)!

Mikkamakka hamar megbarátkozott az új bútorokkal
Hab a tortán, hogy tegnap még infralámpát is találtam a Jó Juhászban, a bolti infrakörte árának feléért. Úgyhogy most az új fotelben fogok lámpázni. Hasonlóan kellemes időtöltést kívánok minden kedves olvasómnak.



A bájos kisfotel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése